Raw pomerančovo-skořicový dort podle Dagmar Chmelířové
- Dagmar Chmelířová
- 28. 12. 2016
- Minut čtení: 1
Hříšně nehříšné.
I během vánočních svátků si můžeme dát bez výčitek takovou dobrotu, po které nebudeme přemýšlet, jak nabraná kila v novém roce shodit.
Většinou přicházíme na návštěvu s tím, že hostitelce nesníme vše, co nám předloží. Ale jak to tak bývá, opak je pravdou a Odcházíme z příjemné návštěvy s výčitkami typu: „Musela jsem to opravdu všechno sníst?“ S RAW pomerančovo-skořicovým dortem to může být jinak!

Vyzkoušejte výborný RAW pomerančovo-skořicový dort, ve kterém není ani gram cukru, ani gram bílé mouky, ani vejce, zato spousta ořechů, slunečnicových semínek, skořice a datlí.

Tento dort nám dokonce prospěje, dodá nám energii, vybudí střeva k tvorbě hormonu štěstí – endorfinu a celkově nezatíží trávení. Jedinou vadou tohoto dortu je, že se sní rychleji než se chutě propojí.

Ptala jsem se těch, kterým jsem dort předložila – rodině, kamarádkám, medvědovi… a všichni se shodli (včetně medvěda :-)), že byl mimořádně jemný a osvěžující. Kousek tohoto dortu uspokojil všechny chuťové pohárky a dal prostor pro fantazii k dalšímu experimentování bez mouky, vajec a cukru. Užijte si dobrodružství vlastní tvorby, fantazii se meze nekladou. Základem jsou ořechy, kvalitní mixér a ostatní komponenty můžete měnit dle libosti.


Dobrou chuť, vaše Dagmar
Comentários